Ковачевица, 2017г.

Възрожденско село Ковачевица, община Гърмен – 7-15 август 2017 г
Европейски съюз, правата на детето и опазване на културното наследство

В Творческа ваканция Ковачевица взеха участие деца от ЦНСТ – КАРЛОВО – 17 деца, 6 от които с увреждания, и от ЦНСТ МОНТАНА – 9 деца.

Лятото на месец август 2017г беше изпълнено с емоции във възрожденското село Ковачевица. Малтийският орден организира интересна и забавна ваканция за децата от Центровете за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) в Карлово и Монтана. По големите деца от Карлово бяха единадесет и идваха от две различни ЦНСТ. От единия дом взеха участие шест деца с увреждания. Всички участници имаха невероятни творчески умения, които показаха по време на ваканцията в подбалканския край на България. Техните творения, както всяка година, се събират в пътепис, който се представя на официално събитие.


Репортаж на БНТ1 за събитието по представяне на пътеписа, състояло се в Международния център в София.


Групата на доброволците и менторите успяха да покажат на децата различни техники в изобразителното изкуство. Специалисти по история им разказаха колко е важно опазването на културното наследство. Организираха се различни творчески работилници и чрез учене и игра децата се запознаха с интересни и важни факти за Европейския съюз. Екип от подготвени специалисти от Държавната агенция за закрила на детето разказаха в детайли на децата какви са правата и задълженията, които имат.


Още снимки от Творческа ваканция Ковачевица 2017г може да разгледате в галерията:

Започнете да пишете термина, по който желаете да направите търсене, и натиснете Enter. Натиснете ESC за отказ.

Нагоре